HUBSPOT USER GROUP HELSINKI -BLOGI

 

Tilaa blogitekstit sähköpostiisi

Viimeisimmät kirjoitukset

Pettymyksestä riemuvoittoon - Dramatisoitu tositarina markkinoinnin automaatiosta

24.4.2015 12:07:39 | Kirjoittaja: Jussi Koivusaari

Markkinoinnin automaatiojärjestelmä rakastaa sisältöä

Ihminen pysyy tolpillaan luuston ansiosta. Ilman lihaksia ei kuitenkaan synny liikettä. Markkinoinnin automaatiojärjestelmät, kuten Hubspot ja Marketo ovat markkinoinnin luusto. Perusta, jonka päälle on hyvä rakentaa pitkäjänteistä asiakkuuspolkua.

Sisältö saa rakkauden syttymään, automaatio saa sen kestämään

Sisältö muodostaa markkinoinnin lihaksiston. Sisältö saa aikaan liikettä kiinnostuksen herättämisestä aina parhaiden asiakkaiden ilahduttamiseen saakka. Videot, blogit, somesisältö, sähköpostit, webinaarit, e-kirjat, podcastit, verkkokurssit saavat etusormet herkiksi. Klik! Markkinoinnin automaatiojärjestelmät toimittavat rakkaudenosoitukset ansiokkaasti perille ja mahdollistavat systemaattisen mittaamisen. 

Osta ensin järjestelmä

Mistä päästä markkinoinnin uudistaminen kannattaa aloittaa? Hanki ensin järjestelmä. Niiden ostaminen on helpompaa kuin sisällön. Järjestelmiä voi vertailla exell-taulukoilla ja kattavilla feature-listoilla. Niin mekin teimme. Ostimme Hubspotin lisenssin vajaa pari vuotta takaperin. Sen jälkeen mietimme mitä tekisimme sillä. 

Karmea pettymys

Alkuinnostuksen jälkeen tulet pettymään. Järjestelmä ei teekään markkinoinnista helpompaa. Huomaat pian, että sisältöä täytyy tuottaa pirusti, jotta mainostetut tulokset on saavutettavissa. On tutkittu, että liidimäärät lähtevät lentoon vasta kun olet kirjoittanut 200 blogia! Ei helvetti. Kenellä on aikaa kirjoittaa 200 blogia? Siinäpä se. Markkinoinnin automaatio ei tee markkinoinnista halvempaa. Se raha mikä laitettiin ennen vanhaan ilmoitustilan ostamiseen on investoitava sisältöön. Automaatio tekee markkinoinnista TEHOKKAAMPAA. 

Lusikka kauniiseen käteen

Nielet pettymyksen nöyrästi koska investointi on tehty ja sille on saatava tuottoa. Perse penkkiin ja sisältöä tuottamaan. Kaikki aloittavat DIY-henkisesti. Kirjoitetaan itse se mikä omilta töiltä ehditään. Lähetellään sähköposteja, promotaan blogia varovasti somessa ja tehdään ensimmäinen kampanjaländäri. Tuloksia ei tule. Totuus alkaa vähitellen valjeta. Nopeita voittoja ei ole saavutettavissa pienellä sisältömäärällä.

Riemuvoitto

Jatkat kuitenkin sitkeästi sisällön tuottamista. Ostat sisältöä luottokumppaneilta. Muutaman videon, blogiartikkeleita, somemainontaa. Palkkaatte organisaatioon Sisun tai Iineksen, joka osaa kuvata videoita, toimittaa blogisisältöä ja päivittää somea. Tässä vaiheessa jyvät erotetaan akanoista. Puuhastelijat jäävät jalkoihin.

Täähän toimii! Liidejä kertyy kiihtyvällä tahdilla, hakukonenäkyvyys nousee, seuraajamäärät kasvavat, konversiot paranevat. Vauhti kiihtyy ja myynti laukkaa. Tuotettu sisältö ei katoa mainoskampanjan tavoin verkosta vaan jatkaa väsymätöntä liidienkeruuta. Korkoa korolle.

Happy end!

Tämä tarina on tosi

Edellä mainittu tarina on melkein totta. Emme ole Superclickin kanssa vielä aivan viimeisessä kappaleessa, mutta matkalla sinne.

Olen kuitenkin ollut rakentamassa ja todistamassa sisällön ja automaation riemuvoittoa. Rakensimme Sarasvuon Jarin ja muun tiimin kanssa 8 kuukaudessa 10 000 heimolaisen Stronghold yhteisön. Kerron Helsinki goes Inbound tapahtumassa, miten. Ilmoittaudu tästä.  Muutama paikka on vielä tätä kirjoitettaessa vapaana. Mä tarjoon.

Lisää aiheeseen liittyvää sisältöä löytyy Superclickin blogista.

Aiheet: HUG Helsinki